...........................................................JOURNAL WORLD NEWS // Διαδικτυακή έκδοση

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................................................................σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No news good news...............

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Καπιταλιστικός οδοστρωτήρας: Για ραγδαία φτωχοποίηση των συνταξιούχων στις ΗΠΑ κάνει λόγο νέα έρευνα..


Καπιταλιστικός οδοστρωτήρας: Για ραγδαία φτωχοποίηση 
των συνταξιούχων στις ΗΠΑ κάνει λόγο νέα έρευνα..

Πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Οικονομικής Πολιτικής και Ανάλυσης «Schwartz» προμηνύει ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρει η έρευνα, ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζόμενων που ανήκουν στα «μεσαία κοινωνικά στρώματα» αναμένεται να βρεθούν στο όριο της φτώχειας κατά την συνταξιοδότηση τους.
Πιο συγκεκριμένα, 2 στους 5 αμερικανούς πολίτες μεσαίας κοινωνικής διαστρωμάτωσης που πλησιάζουν στα ηλικιακά όρια της συνταξιοδότησης πρόκειται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Σε περίπου 8.5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πολίτες των ΗΠΑ, το βιοτικό επίπεδο των οποίων αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πέσει δύο φορές κάτω από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας!
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπολογίζεται πως το 2050, οι Αμερικανοί πολίτες άνω των 65 ετών θα ξεπερνούν τα 83 εκατομμύρια. Καθώς το κόστος νοσοκομειακής και ευρύτερα ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας στις ΗΠΑ αυξάνεται (βλέπετε, σε αντίθεση με τη γειτονική Κούβα όπου το σύστημα Υγεία είναι δωρεάν, οι ιατρικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ κοστίζουν και μάλιστα ακριβά), σε συνδυασμό με τις πενιχρές συντάξεις και το σχετικά υψηλό κόστος ζωής, προμηνύει δύσκολες εποχές για τους μη προνομιούχους ηλικιωμένους της υπερδύναμης.
Τα ευρήματα της παραπάνω έρευνας έρχονται να προστεθούν στα ήδη πολύ ανησυχητικά δείγματα για τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στη μητρόπολη του καπιταλισμού. Να θυμίσουμε πως στις ΗΠΑ, περίπου 43 εκατομμύρια άνθρωποι (13,5% του πληθυσμού) ζουν στο όριο της φτώχειας, με 20 εκατομμύρια εξ’ αυτών να διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας!
Είναι στην ίδια χώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που το 10% των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών (περίπου 5.4 εκατομ. άνδρες και γυναίκες) ζουν σε συνθήκες διατροφικής ανασφάλειας, αδυνατώντας να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους καθημερινά.
Αν σε αυτά προσθέσουμε την αύξηση των αστέγων στις μεγαλουπόλεις, τα περισσότερα από 14 εκατομμύρια παιδιά (κάτω των 18 ετών) που ζουν στο όριο της φτώχειας και τα 6.3 εκατομ. νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες εξαιρετικής επισιτιστικής ανασφάλειας, τότε γίνεται σαφές ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του πολυδιαφημισμένου καπιταλιστικού «παράδεισου» των ΗΠΑ…

_______
Πηγή: https://atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου