...........................................................JOURNAL WORLD NEWS // Διαδικτυακή έκδοση

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................................................................σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

No news good news...............

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ζούμε ημέρες πλήρους Αμερικανοκρατίας...



Ζούμε ημέρες πλήρους Αμερικανοκρατίας...

(AΘήνα - Aμερικάνος Πρέσβης: «Εξαιρετικά σημαντική» η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ... | Θεσσαλονίκη - Αμερικάνος Πρόξενος: «Καλά ευθυγραμμισμένα τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα» | Στην Αθήνα ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων. Tρίτη συνάντηση μέσα σε τρείς μήνες... | Στην Αθήνα σήμερα, και ο γγ του ΝΑΤΟ...)....

~~~~
«Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι καλά ευθυγραμμισμένα» δήλωσε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, με συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, φανερώνοντας την «ασφάλεια» που νιώθει η Ουάσιγκτον από την αμερικανόδουλη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Σε συνέντευξή του, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα, ο Αμερικανός αξιωματούχος, πρόταξε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η ΗΠΑ θέλουν να τα μετατρέψουν σε πολεμικά ορμητήρια. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην σημασία της Βόρειας Ελλάδας για τις ΗΠΑ, αφού επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν γεωπολιτικά και οικονομικά την περιοχή για τον έλεγχο των Βαλκανίων, με στόχο να αποτρέψουν και τη διείσδυση της Ρωσίας στην περιοχή.
Ο Γκρέγκορι Φλέγκερ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η σημασία της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και επίσης της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι εδώ και αιώνες ένα σταυροδρόμι του κόσμου. Όπως ανέφερα και στη συνέντευξη Τύπου, οι συνδέσεις και μόνο πέρα από τα Βαλκάνια με την προσέγγιση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου, αυτές οι ευκαιρίες και αυτές οι στρατηγικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, θα (συνεχίσουν να) ενδιαφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για μακρά χρονική περίοδο».
Για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, που σπρώχνει τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ανέφερε: αναφέρει: «Η συνεργασία στην ασφάλεια και την άμυνα με τους Έλληνες εταίρους μας είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και επωφελής και για τις δύο πλευρές. Η χθεσινή επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ δείχνει πόσο υψηλού επιπέδου είναι αυτή η συνεργασία».

~~~~
Στην Αθήνα ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων. 
Tρίτη συνάντηση μέσα σε τρείς μήνες...
>| Στην Αθήνα βρίσκεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Joe Dunford, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Ο στρατηγός των Αμερικανών πεζοναυτών θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την τρίτη συνάντηση, σε διάστημα μόλις τριών μηνών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στις επαφές του Joe Dunford περιλαμβάνεται το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Η έλευση του Αμερικανού στρατηγού πραγματοποιείται, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την παράδοση σκαφών ειδικών επιχειρήσεων από τους NAVY SEALS στα ΟΥΚ. Επιπλέον, αναμένεται τις προσεχείς μέρες συνάντηση επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας με κλιμάκιο των Αμερικανών για το πρόγραμμα αναβάθμισης των 84 μαχητικών «F-16» στην έκδοση «Viper».

~~~~
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: «Εξαιρετικά σημαντική» 
η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ
Στο ρόλο που έχει αναλάβει η Ελλάδα ως «πόλος περιφερειακής σταθερότητας» για τα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη των εργασιών επέκτασης και ανακαίνισης του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Άλλωστε, και μόνο η επέκταση της αμερικανικής πρεσβείας, σε επίπεδο συμβολισμού δείχνει το επίπεδο των σχέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την Ελλάδα, η οποία βγαίνει από το πρόγραμμα προσαρμογής. Έχουμε συμφέρον στην οικονομική επιτυχία της Ελλάδας και στον ρόλο της ως πόλου περιφερειακής σταθερότητας. Αυτό είναι το μήνυμα», δήλωσε ο Τζ. Πάιατ, περιγράφοντας με αυτήν τη φρασεολογία την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίηση του που οι ΗΠΑ είναι «τιμώμενη χώρα» στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας πως είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις διμερείς σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται πολύπλευρα στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας, των επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Περιγράφοντας το επίπεδο των σχέσεων που έχει αναπτύξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ, τόνισε πως είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά είναι και μια σημαντική χρονιά για την αμερικανική δέσμευση. «Είναι η χρονιά που βλέπουμε τον αγωγό φυσικού αερίου TAP να προχωράει, βλέπουμε την ανάπτυξη στις αμυντικές μας σχέσεις, τη σταθερή αύξηση των αμερικανικών επενδύσεων, μεγάλα πρότζεκτς στον τουριστικό τομέα και βλέπουμε την Έκθεση της Θεσσαλονίκης ως μοναδική ευκαιρία να προβληθεί θετικά η Ελλάδα καθώς επιστρέφει στην οικονομική ανάπτυξη», είπε.
Μάλιστα, θέλοντας να αναδείξει το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αναφέρθηκε στην παρουσία της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου «USS Mount Whitney» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει επίσης, «ευρεία και υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία», όπως είπε, περιλαμβανομένου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπροσώπων του Λευκού Οίκου, του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείου Εξωτερικών και του Πενταγώνου.
Ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της πρεσβείας, δεν παρέλειψε να λιβανίσει τις ΗΠΑ. «Η επέκταση του κτιρίου της πρεσβείας υποδηλώνει την αξία που δίνουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις με την Ελλάδα και αποτελεί ένδειξη της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωσή τους», δήλωσε ο Γ. Καμίνης.
~~~~
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)
https://www.902.gr/…/exairetika-simantiki-i-emploki-tis-ell…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου